KARÁCSONYFA zöldhulladékból 7 az 1-ben

Abszolút nem a mai alternatív karácsonyfa trendeket követi, mégis megosztom most veletek ezt a tizenvalahány éve készült replikát, mert ha most nem, akkor már valószínűleg soha.

Időben ennyire messzire azért általában nem fogok elkalandozni a blogon, de ha már előkerültek ezek a képek, hát itt vannak (a gyenge minőségük ellenére is), mert üzenetük még most is megállja a helyét. Hasznosítsunk újra, különösképp a hulladékot, még akkor is, ha az zöld.

 

Bár akkoriban eszembe se jutott még, hogy karácsonyfa nézhet ki másképp is, mint egy klasszikusan megszokott délceg darab, de ez a fenyőkivágós, lakásbankiszárítós, majd ablakbólkihajítós/kukábakivágós fenyőkezelési téma már akkor is a fejem felett lebegett, mint feldolgozatlan kérdés. Szerettem volna karácsonyfát, de ezt a folyamatot valahogy mégsem, meghát csóró diákként még keret sem nagyon volt ilyesmikre.

Így azóta is, minden évben inkább alternatív megoldásokon gondolkodom, abból baj nem lehet alapon.

A képeken fekete-, luc-, nordmann- és ezüstfenyőt láttok tiszafával, egy csipetnyi cédrussal, körtefa gyökerére erősítve.

Ma a fenyőárusok nagyja már a levágott hulladék ágakat is inkább értékesíti, de ez nem mindig volt így. Az éjjeli fenyőőrök is általában tök jófejek voltak és simán hagyták, hogy összeszedjük a hulladékot. Egy nagyvárosban egy ilyen fenyőág beszerzési forrás azért elég nagy érték. Szóval tőlük lett az ágak nagyja.

Majd egy közeli, lerobbant park tiszafája kapott egy kis ifjító metszést, annak egyik alsó ága adta aztán a karácsonyfa vázát és arra lett felspárgázva a többi fenyőág is. Az elhanyagolt bokorra már egyébként is ráfért egy fazonigazítás, amit végül egy váratlan rendőri razzia szakított meg! Elég volt egyet leguggolni (ezek szerint gyanúsan), és a jóég tudja honnan, de három szirénázó rendőrautó is előkerült a semmiből és vagy nyolc zseblámpás rendőr vett minket körül pillanatok alatt! Persze hogy belénkfagyott a szusz és nem maradt a kezünkben semmi más, csak ez az egy ág. Végul aztán csalódottan távoztak, drogárusítás leleplezése nem lett az eseményből, még kellemes ünnepeket azért gyorsan kívántunk egymásnak.

A körtefa gyökerének kiásásával egy jóbarátom szenvedett meg (teljesen legálisan), bár akkor még nem tudta, hogy alternatív karácsonyfatalp lesz belőle.
Ezt ezúton is köszönöm neki, akkori lakótársaimnak és barátaimnak pedig a jó társaságot és a kalandos anyagbeszerzésben való részvételt!

Kiszúrta-e valamelyikőtök, hogy mi nem stimmel a képek sorrendjével?

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

comments